Fladelastiske sportsgulve

Fladeelastiske sportsgulve består af en hård overflade, der er opbygget, så når gulvet belastes af en idrætsudøver, er det en flade, der trykkes ned. På den måde aflastes idrætsudøverens muskler og knogler i kontakten med gulvet. Det samme sker i det kombielastiske sportsgulv, men det deciderede fladeelastiske sportsgulv er målrettet idrætter som squash, dans og specielt basketball, da gulvet sørger for et optimalt tilbagespring af bolden.

Fladeelastiske sportsgulve  deles op i 3 kategorier:

A:

Lav konstruktion fra ca. 23mm til 40mm, der opbygges lagdelt direkte på betonen – ofte benævnt som sandwich konstruktion.

B:

Lav konstruktion fra 23mm 35mm, der opbygges med integrerede støddæmpende pads – ofte benævnt UNO pads i multifunktionelt sportsgulv.

C:

Høj konstruktion på strøer fra ca. 75mm til 85mm, kan opbygges om nødvendigt til 120mm eller mere – ofte benævnt som strøgulv og dobbelt strø gulv.

Produktoversigt

A – Sandwich Konstruktion

A kendetegner sig ved god varmeisolering og lavt lydniveau p.g.a. sin kompakte opbygning. Kan opbygges så selv de mindre børn/atleter kan bevæge gulvet. Skal udlægges på en jævn afrettet betonoverflade.

NavnDuplex UNO VST PURDuplex UNO VST PUR 31Duplex UNO VS 22
OverfladePU eller linoleumPUPU eller linoleum
Mere infoKontaktKontaktKontakt
NavnDuply VS HKLDuply VS RPDuplex VS 41P
OverfladeParketParketParket
Mere infoKontaktKontaktKontakt

B – Uno Pads konstruktion

B kendetegner sig ved at det tåler høj belastning da gulvet fastlåses i en stationær stilling når gulvet belastes med en vægt der er større end den atleter kan påføre gulvet. lydniveauet er ligeledes lavt da der er begrænset hulrum under gulvet. Gulvet skal udlægges på jævnt afrettet betonoverflade.

Kontakt én af vores konsulenter for mere information om netop denne konstruktion.

NavnUNO PUR PAD23UNO PUR PAD26
Overflade2 mm polyurethan2 mm polyurethan
Mere infoKontaktKontakt

C – Strøopbygget Konstruktion

C kendetegner sig ved den høje indbygningskonstruktion på strøer eller dobbeltstrøger som giver atleterne en fornemmelse af et meget eftergivende gulv. Gulvet kan isoleres med varmeisolerende materialer der ligeledes vil være lettere  lyddæmpende. Gulvet kan om nødvendigt opbygges på lettere ujævn betonoverflade, da ujævnheden afrettes mellem strøgulvet og betonoverfladen. Der forefindes en del forskellige konstruktionstyper, hvor nogle ligeledes kan optage høj belastning der ikke kommer fra atleter.

NavnClassic UNO 66Classic MP 60Classic EM 64
OverfladeLino, PU, Vinyl, ParketLino, PU, Vinyl, ParketLino, PU, Vinyl, Parket
Mere infoKontaktKontaktKontakt
NavnClassic Uno StrongClassic UNO PerformanceClassic 66 P
OverfladeLino, PU, VinylLino, PU, VinylParket
Mere infoKontaktKontaktKontakt
NavnJunckers Massiv 45Junckers DuoJunckers Massiv Flex
OverfladeParketParketParket
Mere infoKontaktKontaktKontakt

Overflader

Sports-polyurethan er et flydende, vandbaseret & miljørigtigt produkt der lægges ud i 1,5-3mm tykkelse så der ingen samlinger er. Sports-polyurethan fås i mere end 25 forskellige farver så der er rig mulighed for at give gulvet det helt rigtige udtryk. Læs mere om sportspolyurethan herunder og se de forskellige farver vi tilbyder.

Sports-linoleum må ikke forveksles med almindelig kendte linoleumsgulve.

Sportslinoleum er specielproduceret til sport og til haller med ekstrem høj belastning af aktiviteter, der ikke har med sport at gøre. Sportslinoleum får sin sportsfriktion via specielle vaske/plejemidlerne eller en direkte polyurethan coating.

Læs mere om sportslinoleum herunder og se de forskellige farver, vi tilbyder.

Sports-parketten er en klassisk fladelastisk belægning, som aldrig går af mode og fortsat foretrækkes af mange. Dens naturlige udseende samt miljøvenlige fokus gør den til et godt valg i langt de fleste tilfælde.

Læs mere om sportsparket herunder.

Sports-vinyl er en PVC sportsbelægning der udlægges i baner og svejses sammen i samlingerne.

Den anvendes meget i de mobile sportsgulve, men kan også udlægges som stationær belægning i en idrætshal, hvor den klæbes til underkonstruktion på same måde som sports-linoleum.

Læs mere om sportsvinul herunder.

Udvalgte referencer

Har I brug for sparring omkring jeres løsning?

I kan få uforpligtende rådgivning, uanset hvor i processen I står – om behov og ambitioner eller konkrete produkter og løsninger. Vi ser frem til at høre fra jer og hjælpe jer videre.