Sportsgulve – Vi finder det rigtige gulv til Jeres behov

Hos os finder du gulvløsninger til alle formål.

Sportsgulve

I dag skal et sportsgulv imødekomme mange krav; sikkerhedsmæssigt overfor brugerne, sportsfunktionelle- og tekniske krav samt ikke mindst de miljømæssige aspekter.

Det gælder for alle sportsgulve, men i de store multifunktionelle haller som anvendes af skoler, klubber, foreninger, m.fl. til et væld af forskellige arrangementer er valget af det rigtige gulv yderst vigtigt, for det er der, det hele foregår. Gulvet er omdrejningspunktet for al aktivitet.

Hos os finder du gulvløsninger til alle formål. Vi tager højde for de specifikke krav, som de relevante sportsgrene og aktiviteter stiller til gulvet. Sportsgulve fra TopSport Danmark tilbyder de optimale løsninger baseret på den nyeste videnskabelige viden. Vi kan altid fremvise testrapporter, som viser gulvets kvalitet og er Jeres garanti for det installerede sportsgulv.

Valg af sportsgulv

Hvilket type sportsgulv I skal vælge, afhænger af den primære bruger. Konstruktion og belægningsoverflade skal sammensættes efter bygherres krav og ønsker for hallens anvendelse. Grundlæggende anvender man 3 forskellige gulvtyper: Punktelastisk, Fladelastisk & Kombielastiske gulve.

Disse er gulve med meget forskellige egenskaber og opbygninger, og det er derfor vigtigt, at I får beskrevet det rigtige gulv fra starten.

Europastandarden EN14904 er den nationale standard for sportsgulve i de nordiske lande. Alle sportsgulve, der installeres i multihaller, skal følge denne standard. Standarden skelner mellem, om gulvet er et kombielastisk, punktelastisk eller fladelastisk, og det opdeler gulvene i 4 klasser.

Læs mere om de forskellige typer og deres egenskaber her, eller kontakt vores konsulenter. De står til rådighed med professionel ekspertise.

Punktelastisk gulv

Fladelastisk gulv

Kombielastisk gulv


FladelastiskPunktelastiskKombielastisk
Håndbold● ● ●● ●
Basketball● ● ● ● ●
Volleyball● ● ● ● ●
Fodbold● ● ● ● ●
Badminton● ● ● ● ●
Aerobic● ● ● ● ●
Gymnastik● ● ● ● ●
Hockey● ● ● ● ●
Kørestolsbruger● ● ●
Udstillinger/events● ● ●
Mobile tribuner● ● ●

Særdeles velegnet: ● ● ●     |     Velegnet: ● ●      |     Egnet: ●      |     Uegnet

Overflader

Sports-polyurethan er et flydende, vandbaseret & miljørigtigt produkt der lægges ud i 1,5-3mm tykkelse så der ingen samlinger er. Sports-polyurethan fås i mere end 25 forskellige farver så der er rig mulighed for at give gulvet det helt rigtige udtryk. Læs mere om sportspolyurethan herunder og se de forskellige farver vi tilbyder.

Sports-linoleum må ikke forveksles med almindelig kendte linoleumsgulve.

Sportslinoleum er specielproduceret til sport og til haller med ekstrem høj belastning af aktiviteter, der ikke har med sport at gøre. Sportslinoleum får sin sportsfriktion via specielle vaske/plejemidlerne eller en direkte polyurethan coating.

Læs mere om sportslinoleum herunder og se de forskellige farver, vi tilbyder.

Sports-parketten er en klassisk fladelastisk belægning, som aldrig går af mode og fortsat foretrækkes af mange. Dens naturlige udseende samt miljøvenlige fokus gør den til et godt valg i langt de fleste tilfælde.

Læs mere om sportsparket herunder.

Sports-vinyl er en PVC sportsbelægning der udlægges i baner og svejses sammen i samlingerne.

Den anvendes meget i de mobile sportsgulve, men kan også udlægges som stationær belægning i en idrætshal, hvor den klæbes til underkonstruktion på same måde som sports-linoleum.

Læs mere om sportsvinul herunder.

Udvalgte referencer

Har I brug for sparring omkring jeres løsning?

I kan få uforpligtende rådgivning, uanset hvor i processen I står – om behov og ambitioner eller konkrete produkter og løsninger. Vi ser frem til at høre fra jer og hjælpe jer videre.

Samarbejdspartnere

Eksklusiv partner på sportsgulve & idrætsudstyr